Çorum’da jandarma ekipleri kış lastiği uygulaması yaptı.
İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kış mevsimiyle birlikte kar, yağmur yağışı ve buzlanma gibi olumsuz hava koşulları sebebiyle karayolu ulaşımında yaşanabilecek olumsuz yol koşulları dikkate alınarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri amacıyla kış lastiği uygulaması yaptı.
İl genelindeki kontrol noktalarında durdurulan ticari araçlar üzerinde yapılan kontrollerde kış lastiklerinin diş ölçümleri yapıldı. Trafik kuralları ve can güvenliği konusunda da sürücüleri bilgilendiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulanacağını belirttiler.
Kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık 2019 tarihinde başlarken 1 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek. Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan araç sahiplerine 625 lira cezai işlem uygulanacağı, denetimlerin ise aralıksız süreceği belirtildi.



Gençlik Haftası’nda Çorum Şehitliği’nde Duygu Dolu Program
Dere, Tarihi Kentler Birliği Kâtip Üyeliği Görevine Seçildi
“Dilekçe Verin, Hakkınızı Arayın”
Çorum’da Kurban Satış Ve Kesim Noktaları Belli Oldu
Aşgın: “Kamu Ya Da Özel Bankalara Borcumuz Kalmadı”
