Son Güncelleme: 30 Temmuz 2016 10:27 Çorum merkez ve ilçelerinde çeltik üretimi yapılan alanlarda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrolleri yapıldı.
Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde yabancı ot kontrolünde kullanılan herbisitlere karşı yabancı otların herbisitlere dayanıklılık gösterdikleri bu yüzden yabancı otlarla mücadelede tam başarı sağlanamadığı, yine bazı alanlarda çeltik çeşitliliğinden ve mevsimsel etkilerden kaynaklı cüz’i oranda çeltik yanıklık hastalığına rastlandı. Çeltik gelişiminin geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi olduğu gözlenirken ilimizde bu yıl ki çeltik rekoltesinin 59.000 ton civarında olacağının tahmin edildiği belirtildi.
Yapılan açıklamada üreticilerin hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrollerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış kimyasalları kullanmaları, yaptıkları kontrollerde olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine haber vermeleri istendi.



Evlenecek Gençler İçin Hayır Çarşısı Kuruldu
Bu Cenazede Mevtadan Helallik İstendi
“Güngörmüşlere Gönülden Dokunuş” Projesi Başladı
Sahnelerin Sultanı Yaşam Mücadelesinde!
30 Milyonluk Dolandırıcılığı Önledi
