Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri ekipleri, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Ülkum 2 HES Sağbazarı ve Ülkum 1 HES Ambarcı mevkilerinde yapılan kontrollerde toplam 400 metre uzunluğunda misina ağı ele geçirildi.
Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirtti. İl genelinde iç sularda, balık nakil araçlarında ve satış noktalarında hem rutin çalışmaların hem de ihbarlar doğrultusunda kontrollerin titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.
Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, vatandaşların da yasa dışı avcılıkla mücadeleye destek olmaları ve gördükleri usulsüzlükleri ivedilikle bildirmeleri çağrısında bulundu.