Arca Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, 3-1 kazanılan Çorum FK – Sivasspor karşılaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Karşılaşmayı değerlendiren Uçar, puan kayıplarının ardından alınan galibiyetin büyük önem taşıdığını belirterek, “Puan kayıplarının ardından aldığımız bu 3 puan, kalan maçlarımız açısından motivasyonel bir öneme sahip” dedi.
Hafta boyunca yapılan taktiksel çalışmalara değinen genç teknik adam, özellikle pozisyon oyunu üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti.
Uçar, “Doğru konumlanma ve hareketlilik üzerine çalıştık. Topa sahip olduğumuz anlarda 3-1-6 formasyonuyla sahaya yerleşerek hem hücumda hem savunmada kompakt bir yapı oluşturduk. İlk golümüzü de planladığımız hücum organizasyonu sonucunda bulduk” diye konuştu.
Karşılaşmada yapılan hatalara da değinen Uçar, aut atışı sonrası yaşanan geçiş pozisyonunda savunma yerleşiminde hata yaptıklarını belirtti.
Uçar, “Kazandığımız top sonrası geçiş anını doğru değerlendiremedik ve rakibimizin maçtaki tek isabetli şutuyla skor eşitlendi” ifadelerini kullandı.
İkinci yarıda takımın reaksiyonundan memnun olduğunu dile getiren Uçar, “Aynı kararlılıkla sahaya çıktık. Duran toptan bulduğumuz golle yeniden öne geçtik. Ardından savunma arkasına attığımız derin pasla üçüncü golü bulduk ve maçın skorunu belirledik” dedi.
Rakiplerin oyun anlayışına da dikkat çeken Uçar, “Bugüne kadar oynadığımız tüm rakiplerimizin kapalı savunma ve geçiş oyunu benimsemeleri, Arca Çorum FK’nın gücünün göstergesidir” şeklinde konuştu.
Uğur Uçar açıklamasını, “Tüm gücümüz ve enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.



Diyarbakır’da Çorum Rüzgarı
Arca Çorum FK, Sivasspor’u Ağırlıyor
Çorumlu Genç Sporcu, Bilek Güreşinde Türkiye İkincisi Oldu!
U14’lerin Umuda Yolculuğu Başladı
23 Nisan Badminton Turnuvası’nda Heyecan Sona Erdi
