Heri Haber

Türkiye’nin Gurur Günü

Göktürk-1 Uydusu Fransız Guyanasından fırlatıldı.

Türkiye’nin Gurur Günü
220 views
05 Aralık 2016 - 19:55

Son Güncelleme: 5 Aralık 2016 19:55 Göktürk-1 Uydusu Fransız Guyanasından fırlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacı karşılayacak olan GÖKTÜRK-1 uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle fırlatıldı. Uydu, Fransız Guyanası’ndan Türkiye saati ile tam 16.51’de Vega roketiyle yörüngesine gönderildi.

Yaklaşık 90 dakikada bir dünya çevresini turlayacak olan GÖKTÜRK-1, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü görüntü ve fotoğraf alacak. Bu materyaller hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer istasyonuna aktarılacak. Türkiye’nin 2012 yılında fırlatılan GÖKTÜRK-2’den sonra ikinci askeri uydusu olma özelliğini taşıyan GÖKTÜRK-1, yılda 60 binden fazla görüntü kaydedecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-