Son Güncelleme: 20 Ocak 2017 11:08 AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı, kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlara yem dağıttı.
Kış mevsimiyle birlikte İlçemizin köylerinde etkili olan yoğun kar yağışı yaban hayvanlarının doğada yiyecek bulmalarını zorlaştırdı. Karla kaplı bölgelere AK Parti İskilip ilçe başkanı Mustafa Lek, Çevre, Şehir ve Kültür Bşk. Mehmet Katırcı, İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Kaya ve Üzeyir Esenkaya ile birlikte buğday ve ekmek bıraktılar. İlçemizin köylerinde kuşların ve hayvanların yemlenebileceği yerlere yem bıraktıklarını ve hayvanların unutulmaması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Mustafa Lek:” Kar yağışı nedeniyle kanatlı, Etçil türü hayvanlar kuşlar yem bulmakta zorlanıyor. Biz de bunu düşünerek yaban kuşlarının ve diğer yaban hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Çevre, Şehir ve Kültür Bşk.’mız ile birlikte kar yağışının yoğun olduğu köylerimizin farklı noktalarına yem bıraktık. Bunu doğanın daha yaşanabilir olması açısından önemsiyoruz” dedi.
Hz. Ömer’in ‘Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler’ sözünden yola çıkarak İlçe Teşkilatımız ve İl Genel Meclis Üyelerimiz ile birlikte atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatmak istiyoruz. Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Mütevazı ama çok insani bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Kış şartlarında aç kalan hayvanlar açısından bu çalışmalar hayati öneme sahip. Vatandaşlarımızın da kış şartlarında hassasiyetle davranmalarını ve sokaklarda yaşayan hayvanların bu zor zamanlarına yiyecek bırakarak destek olmalarını istiyoruz. Yaban hayatı yemleme çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir” şeklinde konuştu



İskilip’te Yaşlı Adam İçin Arama Kurtarma Seferberliği
Tarihi Dokuya Yakışan Dokunuş
Yaya Köprüsü Güvenlik Nedeniyle Geçici Olarak Kapatıldı
Yeni Radyoloji Doktoru Göreve Başladı
‘Tosya Yolunu Yapmayalım’ Diyen Varsa İskilip’i Gömmek İster
