Son Güncelleme: 14 Kasım 2017 15:59 Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım–ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,78, bir önceki yılın Aralık ayına göre %12,39, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,19 ve on iki aylık ortalamalara göre ise %10,02 artış gösterdi.
Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde %1,85 ve ormancılık ürünlerinde %2,47 artış, balıkçılıkta ise %1,99 azalış olarak gerçekleşti.
Aylık en fazla artış tek yıllık bitkisel ürünler ana grubunda gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; tek yıllık bitkisel ürünlerde %3,73, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %0,43 ve çok yıllık bitkisel ürünlerde %0,26 artış olarak gerçekleşti.
Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre %5,49 arttı.
Alt tarım gruplarından; lifli bitkiler %11,20, çeltik %5,63 ve diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler %2,90 artış gösterirken, turunçgiller %21,95, tropikal ve sub-tropikal meyveler %7,83 ve yağlı meyveler %1,23 azalış gösterdi.



KOBİ’lere Yönelik Verimlilik Odaklı Etkinlik Düzenlendi
Okumuş, “Kamu Görevlileri Kışın Soğukluğunu Ceplerinde Yaşamasın”
İŞKUR ve Çorum Assist Arasında İşbaşı Eğitim Programı Protokolü İmzalandı
Oğuzlar’da Çilek Fidesi Dikimi Gerçekleştirildi
Çorum’a 188 Milyon Geldi
