Son Güncelleme: 18 Mayıs 2019 09:17 Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere göz açtırmıyor. Dilencilik yapan 10 kişi ve dilendirilen 5 çocukla ilgili işlem yapıldı.
Ramazan ayında dilencilerle ilgili şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, caddeler ve cami önlerinde dilencilik yapanlarla ilgili çalışma başlattı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri ile Emniyet Müdürlüğünün destek verdiği çalışmada dilendirilen 5 çocuk ile dilencilik yapan 10 kişinin üstünden 400 lira çıktı.
Ekiplerce paraya el konuldu, çoğunluğu yabancı uyruklu bu kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca 153’er lira ceza kesildi.
Belediye Zabıta Müdürü Fatih Sak, yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla dilencilik faaliyetlerinde artış gözlemlediklerini söyledi.
Vatandaşlardan gelen ihbarların artması üzerine çalışma başlattıklarını belirten Sak, “Vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi ve yardım duygularının istismar edilmesini önlemek amacıyla çalışma başlattık. Ramazan boyunca çalışmalarımız devam edecek.” dedi





“Kurbanlarımız Çorumlu Kardeşlerimize” Kampanyası Sürüyor
Padoklar İçin Kura Çekildi
Belediye Anneleri Bowlıng Etkinliğinde Ağırladı
Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak
Süreli Park Uygulamasına Geçiş Hazırlıkları
