Çorum’da canlı tavuk besleyip satışını yapan esnaf, kurulan halk pazarlarında kendilerine satış yeri tahsis edilmesini istiyor.
Uzun süredir bu taleplerini dile getirdiklerini belirten satıcılar, özellikle seçim döneminde kendilerine yer verileceği yönünde söz aldıklarını ancak seçimlerin ardından bu sözlerin unutulduğunu ifade etti.
Geçimlerini canlı tavuk satışından sağladıklarını söyleyen esnaf, pazar yerlerinde satış yapamadıkları için ciddi mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, “Seçim zamanı yetkililer bize pazar yerlerinde satış noktası verileceğini söylediler. Oy istediler, destek istediler. Seçim bitti, verilen sözler de unutuldu. Şimdi ortada kaldık” şeklinde konuştu.
Pazar yerlerinde yer tahsis edilmesi halinde hem vatandaşın ihtiyacına daha rahat cevap verebileceklerini hem de kayıtlı ve düzenli bir şekilde satış yapabileceklerini vurgulayan satıcılar, Çorum Belediyesi’nden çözüm beklediklerini belirtti.
Vatandaşların da canlı tavuk talebinin sürdüğünü ifade eden esnaf, bu satışların belirli kurallar çerçevesinde ve uygun alanlarda yapılmasının hem halk sağlığı hem de pazar düzeni açısından daha doğru olacağını savundu.
Canlı tavuk satıcıları, yetkililere çağrıda bulunarak, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini ve halk pazarlarında satış yapabilecekleri uygun alanların bir an önce tahsis edilmesini talep etti.



Tekerler Baran Bebek İçin Dönecek
Sungurlu Halk Ekmek Fabrikasında Çalışmalar Sürüyor
Ülkü Ocakları’ndan Çorum’da Güvenlik Kurumlarına Ziyaret
Başkan Dere, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu
Şehzade Osmanoğlu, Zanaatkarlar Sitesi’ni Ziyaret Etti
