Son Güncelleme: 29 Nisan 2019 09:11 Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı hemşerimiz Ömer Gökmen´in düğünü münasebetiyle Çorum´a gelen, Türk dostu Bukres Valisi Paul Petrovan , Turkiye Romanya Tic ve Sân Odasi Yonetim Kurulu Baskani Tamer Atalay, .Avrupa Turk İs Konseyi Genel Baskanı ve Avrupa Belediyeler Birligi Genel Baskanı Aziz Sahin, Turkiye Romanya Tic ve Sanayi Odasi Yonetim Kurulu Baskan Yardimcilari Ali Baras, Alisan Duzgun, Cemil Tunga, Genel Sekreter Mustafa Bekar,İs adamları Tamer Caykulac , Murat Sahmeran ve 40 yakın Romanya vatandaşı İskilip´i ziyaret etti.
Tarihi Su Değirmeni Ziyaret ettiler.
Romanya´dan gelen misafirler ilk Yalak Köyü’nde tarihi geçmişi en az 300 yıla dayanan tarihi su değirmenini ziyaret etti.Misafirleri burada İskilip Kaymakam B Bestami Alkan ve İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük karşıladı..Doğa harikası su değirmenine hayran kalan turistler burada bol bol resim çekindiler.
Türkiye Romanya Tic ve San Odasi Yonetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay
Bugün burada olmamızın nedeni yönetim kurulu Başkan yardımcımızın İskilip´li olması onun mutluluğuna ortak olmak için bugün Çorum´a ve Kaymakam ve Belediye başkanımızın yaptığı organizosyonla buraya geldik.Buraya gelirken yanımızda Türk dostu eski Bükreş Valisi Paul Petrovan´da bize eşlik etti.Eski Bükreş Valisi Paul Petrovan´dan sizlere gururla bahsetmek isterim, Bükreş´i ziyaret ettiğinizde makam odasında Fatih Sultan Mehmet´in barış fermanını taşıyan Bükreş´te yaşayan Türk iş adamlarına sahip çıkan bir valimiz var yarından sonra onların Paskalyası başlıyor dini bayramı bırakıp sırf Ömer kardeşimizin mutluluğuna ortak olmak için buraya geldi .
Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bu güzel yöreyi Turizme açmak için bir caba içindeler kendilerini yürekten kutluyorum.Onların bu projelerine şuanda Romanya´da Avrupa´dan fonları geliyor en büyük ülke olan Balkanlarda çünkü para var proje var bütün iş adamları Romanya akıyor ve bizim bu sene Türk-Roman Ticaret odası olarak projemiz kardeş belediyeler yapıp Romanya’da mesela ´İskilip´e bir kardeş belediye bulacağız en kısa sürede buradaki tüm projeleri Avrupa birliği eğer kardeş protokolu varsa yüzde elliden yüzde seksene kadar Türk belediyesine kullandırıyor yani şu ekonomik sıkıntı döneminde belediyelerimizin daha çok proje üretmesi ve hizmet vermesi için bizde oda olarak vesile oldu düğün için geldik ama o vesileyle de İskilip´e nasıl bir faydamız olur Avrupa projelerine onlarında buraya nasıl bir destek sağlarız daha detaylı görüşüceğiz yeni belediye başkanımız kısa bir süre önce göreve başlamış ona da kaymakamımızla aynı şekilde kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.
Türk Dostu Eski Bükreş Valisi Valisi Paul Petrovan
Çok teşekkür ediyorum ve özellikle bu bölgede bizi davet ettiğiniz için çok sıcak bir karşılama oldu beni çok mutlu etti benim ilk seyehatim özel bir seyehat oldu. Özel bir davet resmi olarak değil de davet üzerine geldim bir başlangıç oldu bundan sonraki bu ilişkilerimizi sıkı tutup daha resmi ilişkilerle devam edeceğini düşünüyorum mesela bir Bükreş de düşünün kendinizi bir de İstanbul da ama doğal bir ortamda kendimi çok farklı hissettim ve çok beğendim burayı Türkiye ortak ve ekonomik projeleri gerçekleştirerek kendimizi böyle geliştiriceğiz toplumla ülkeler arası hükümetler bazında resmi dayanışmalarla beraber ortak noktalar bulup bu projeleri geliştirip özellikle bu müzik sakin duracak hal bırakmıyor bir oynama isteği getiriyor bize geldiğiniz zaman bizde de müzikler var yerinizde duramayacağınız kaynatan müzikler bizde de var ortak noklarımız teşekkür ederim.
İskilip Kaymakamı Bestami Alkan
Bizde İskilip olarak hem sayın valiye hem sayın başkana iskilipte ve yalakta değirmenin önünde görmekten buralarda misafir etmekten belediye başkanımızla görmekten çok memnun olduk teşekkür ediyoruz çok memnun olduk yine gelin hemen gelin acele gelin.
İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük
Bende sayın valime ve başkanlarıma misafirlerimize hoş geldiniz diyorum bizde bu ziyaretten dolayı çok mutluyuz Ömer kardeşimizin düğünü münasebetiyle malum oldu çok sevindik özellikle sayın başkanımında belirttiği gibi bu Avrupa birliği projeleriyle ilgili olarak kardeş şehir edinilmesi konusunda sayın başkanım hızlı bir şekilde girişelim ve ilçemizi bu formlardan faydalandıralım ve biz bunları çok fazla önemsiyoruz İskilipte çok fazla potansiyel var bu anlamda hem şehir anlamında bir potansiyelimiz var inşallah yardımınızla bu potansiyeli değerlendireceğiz teşekkür ederim “dedi.
Değirmenden ayrılan misafirler İskilip Kütüphanesinde bulunan Bedri Rahmi Eyüpoğlu sergi salonunu gezdi Sabri Çiçekci tarafından bilgilendirilen misafirler daha sonra İskilip Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek alış verişte bulundu. İlçemizin meşhur İskilip Dolmasını Atatürk Orman Çiftliğinde tadan misafirler daha sonra ilçemizden ayrıldı.







Bakan Kacır Çorum’da Cenaze Törenine Katıldı
İskilip Tarihiyle Genç Mimarları Ağırladı
“Aile Yılı” Kapsamında Anlamlı Ziyaret Gerçekleştirildi
Tur Firmaları Yönünü İskilip’e Çevirdi
İskilip’e Modern Spor Kompleksi Geliyor
