Son Güncelleme: 15 Temmuz 2016 10:11
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 112 bin 674 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %5,3 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 57 bin 93 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,6 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 4 bin 645 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %19,3 azaldı.
Yoğurt üretimi 97 bin 826 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 azaldı. Ayran üretimi ise 62 bin 187 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 artış gösterdi.
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.




KOBİ’lere Yönelik Verimlilik Odaklı Etkinlik Düzenlendi
Okumuş, “Kamu Görevlileri Kışın Soğukluğunu Ceplerinde Yaşamasın”
İŞKUR ve Çorum Assist Arasında İşbaşı Eğitim Programı Protokolü İmzalandı
Oğuzlar’da Çilek Fidesi Dikimi Gerçekleştirildi
Çorum’a 188 Milyon Geldi
