Son Güncelleme: 17 Ağustos 2017 14:21 Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum – Cemilbey – Ortaköy yolunun 22 Km’lik kısmının 23.06.2016’de yapılan ihale sürecinin tamamlanarak 14 Temmuz’da Yer Tesliminin yapıldığını söyledi.
1.KISIM İÇİN 31,3 MİLYON TL YATIRIM
Çorum – Cemilbey-Ortaköy yolunun 22 km’lik 1. kısmı 2 A standartlarında yapım işi ihalesinin geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapıldığını söyleyen Uslu, “Yasal süreler içerisinde Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar nedeniyle süreç uzadı. İhale sürecinin tamamlanması için takibimizi sürdürdük. Kamu İhale Kurumu bu ihale için yapılan itirazları değerlendirerek 5 ayrı kararla sonuçlandırdı. Yüklenici firma ile 06.07.2017 tarih ve 31.330.522 TL (KDV Dahil) bedel ile sözleşme imzalanmış, 14 Temmuz itibariyle de yer teslimi yapılmıştır. Yüklenici firmanın şantiye kurulumu ve gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamasıyla işe başlanacaktır. Hayırlı olsun” dedi.
Ortaköy ilçemiz karayolunun 36 km’lik 2.kısmını oluşturan Cemilbey-Ortaköy arasının ise uygulama proje çalışmasının onay aşamasında olduğunu belirten Uslu, “projenin onaylanması ile yatırım programına alınarak ihale edilmesi için takibimizi sürdüreceğiz” dedi.