Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından halk sağlığını korumak ve beslenme kalitesini artırmak amacıyla yürütülen “Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kampanyası” kapsamında Çorum da kampanya illeri arasına alındı.
Kampanya doğrultusunda kentteki belirlenen fırınlarda incelemelerde bulunduklarını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Hasan Taş, müdürlük bünyesindeki teknik personel tarafından ön görüşmeler yapıldığını ve bilgilendirme anketlerinin uygulandığını söyledi.
Tam buğday ekmeğinin yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemini desteklediğini vurgulayan Taş, şu bilgileri paylaştı:
“Tam buğday ekmeği; tokluk hissini artırarak dengeli beslenmeye katkı sağlar, kan şekeri dengesine yardımcı olur ve kalp sağlığını korur. Sağlıklı toplum, bilinçli beslenme ile başlar. Biz de ilimizde tam buğday ekmeğinin yaygınlaşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”
Kampanya kapsamında fırınlarda bilgilendirme faaliyetleri ve tüketici farkındalığını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceği bildirildi.



HSK ve Yargıtay Üyelerinden Vali Çalgan’a Ziyaret
Akşemseddin Vergi Dairesi Hizmete Girdi
AGD’den Manevi ve Milli Değerlerle Dolu Bir Gün
İŞKUR İl Müdürlüğüne Nezaket Ziyareti
2026 Yılı Hac Kesin Kayıt İşlemleri Başladı
