İç Anadolu Bölgesi’nde kültür turları düzenleyen tur firmaları, son dönemde rotalarına İskilip’i de dahil etmeye başladı. Mersin Öğretmen Okulu mezunlarından oluşan bir kafile, Tokat – Niksar – Amasya – Merzifon – Çorum – Hattuşaş – Boğazkale – Yozgat güzergâhını kapsayan gezileri kapsamında İskilip’e uğradı.
Belediye rehberi eşliğinde ilçemizi gezen misafirler; Yöresel Ürünler Pazarı, Âlimler Müzesi, Bedri Rahmi Eyüboğlu Müzesi, Halk Eğitim Merkezi, Kral Kaya Mezarları, tarihi arastalar ve Nostalji Sokağı’nı ziyaret etti. İskilip’in tarihî dokusu, kültürel zenginliği ve samimi atmosferi konuklardan tam not aldı.
Son dönemde artan bu ziyaretlerin, hem ilçenin tanıtımına katkı sunduğu hem de yerel esnafa ekonomik anlamda canlılık getirdiği ifade ediliyor.



Oğuzlar’da Farklı Bir Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Cevizci ve Kekilli Konser Verecek
İskilip Tarihiyle Genç Mimarları Ağırladı
Vali Çalgan Kargı Panayırında Güreş Coşkusuna Ortak Oldu
Cumhuriyetin Temelleri ve Bayram Coşkusu Sergilerde Buluştu
