Son Güncelleme: 23 Mart 2016 18:54 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından, Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.
Yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı etkinlikleri kapsamındaki programa, Çorum Özel Pınar Temel Lisesi Okul Müdürü Hamit Gökgöz öncülüğünde, Özel Pınar Temel Lisesi öğrencileri ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üye gençleri tarafından yoğun katılım sağlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Tarih öğretmeni İsmail Çal’ın konuşmasıyla devam etti.
Daha sonra açılış konuşmasını yapan, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Çanakkale Zaferinin öneminden bahsederken, zaferin herkesçe bilinmesi gereken önemli hadiselerden biri olduğunu belirtti.
Tığlı, konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim askerimiz, kültürümüz, tarihimiz fert olarak savaşmaz, fert olarak bu mücadele verilmez, bir inanç ve ideal uğruna savaş verilir. Bu ideal de Allah’ın askeri olmak, dinini yaymak ve Allah uğrunda savaşmaktır. Onun için bu tür anmalar ve programlar Çanakkale’yi anmak ve aynı zamanda anlamaktır. Anlamak için çalışmalı, Çanakkale’de neler olduğunu bilmeliyiz. Bu ruhun bugün ki hayatımıza ne kadar yansıdığını düşünmeliyiz. Bu nedenle bu tür programlara gençlerimizi ve çocuklarımızı da getirerek onların yüreklerinde kıpırdayan duyguları canlandırmalıyız. Onlara bir zihniyet aşılamalıyız. O zihniyeti bu tür programlar güçlendirecektir.”
Programda konuşan İsmail Çal “101. Yıl dönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi bir ruhun, bir istikbalin eşsiz ve benzersiz iradesi olmuştur. Çanakkale Zaferimizi eşsiz ve benzersiz bir destan haline getiren değerlerin başında, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen kahraman Mehmetçiğimizin vatanı ve milleti uğruna canını feda etme duygusu gelmektedir. Bu şuur ve idrak ile her yıl gurur duyarak andığımız destanımızı, gelecek nesillere aktarmak ve aynı ruhu yüz yıllarca yaşatmak bizlerin en öncelikli vazifesidir. Çanakkale’deki iman; aziz milletimize birliği, beraberliği, inanmışlığı ve adanmışlığı miras bırakmıştır. Aynı zamanda da dünya milletlerine karşı bağımsızlığın sembolü olmuştur. 1915’teki Çanakkale Ruhu bugün de, geleceğimiz olan gençliğimizin yüreğine vatan ve millet sevdasını işlemiştir.
Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.
Mısralarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a yazdıran, yeniden diriliş gayesidir, Çanakkale. İstiklal ve İstikbali için Çanakkale’de tek ses ve tek yürek olan şühedamızın bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını, kendi kültür ve medeniyetinin meşalesiyle geleceğini gören ve tasavvur eden bir gençliğe bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferimizin 101. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Çanakkale Destanımızın 101. Yılı, aziz milletimize kutlu olsun.” diye konuştu.




“20 Maddelik Talepler Bakan Işıkhan’a Sunuldu”
İmparator 380 Bine Satıldı
Hemşehrimiz Dekan Oldu
Yargı Mensuplarından Belediye Başkanı Şerif Arslan’a Ziyaret
Zehir’den Çorum Emniyeti’ne Polis Haftası Ziyareti
