Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, kamu görevlilerine yönelik artan şiddet olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak önemli bir düzenleme talebinde bulunduklarını duyurdu.
Okumuş, devletin sürekliliği ve bütünlüğü açısından kamu hizmetinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, bu hizmeti sunan kamu görevlilerinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurguladı. Kamu görevlilerine yönelik saldırıların yalnızca bireylere değil, doğrudan devlete yapılmış sayılması gerektiğini ifade eden Okumuş, son dönemde yaşanan olayların toplumda derin üzüntüye neden olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir lisede yaşanan saldırıyı hatırlatan Okumuş, bir öğrencinin gerçekleştirdiği saldırı sonucu iki öğretmen ve bir öğrencinin yaralandığını, öğretmen Fatma Nur’un ise hayatını kaybettiğini anımsattı. Bu olayın kamu görevlilerine yönelik şiddetin ne denli ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getirdi.
Kamu görevlilerinin yalnızca eğitim alanında değil, sağlık, güvenlik ve kamu hizmetinin birçok farklı alanında benzer risklerle karşı karşıya kaldığını belirten Okumuş, “Öğretmenden hemşireye, doktordan veznedara, veteriner hekimden memura, mühendisten teknik personele, güvenlik görevlisinden imama kadar pek çok kamu görevlisi geçmişte de şiddet olaylarının hedefi olmuş, bu saldırılarda hayatını kaybeden veya ağır yaralanan memurlarımız olmuştur” dedi.
Devlet adına görev yapan kamu görevlilerinin korunmasının devletin asli sorumluluklarından biri olduğunu ifade eden Okumuş, şiddetin önlenmesi ve görev başında hayatını kaybeden kamu görevlilerinin haklarının korunması adına yeni bir düzenleme talebinde bulunduklarını açıkladı.
Bu kapsamda Memur-Sen olarak, görev başında veya görevine bağlı olarak görev yeri dışında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden kamu görevlilerinin şehit sayılması ve buna bağlı haklardan yararlandırılması için bir düzenleme yapılması talebini TBMM ile Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini belirten Okumuş, kamu görevlilerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Okumuş, açıklamasının sonunda kamu görevlilerine yönelik şiddetin son bulması için toplumsal duyarlılığın artırılması ve hukuki düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Gazze’de İmanlı Nesiller ve Sarsılmaz Aileler!
Memur-Sen 1 Mayıs’ı Bu Yıl Çorum’da Kutlayacak
Ortaköy İlçe Başkanı Taner İsbir Toplantıya Katıldı
Başkan Bıyık’a ‘Hayırlı Olsun’ Ziyaretleri Devam Ediyor
Bayat’ta Kedi ve Köpeklere Kimlik Verildi
