Çorum Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde millet ittifakının temsilcilerine protokol sırasında yer verilmediği iddialarına açıklık getirdi.
Konuya ilişkin Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:
eden tüm katılımcılarımıza, Valiliğimiz Protokol Listesine uygun olarak en ön sırada şeref tribününde sandalye ayrılmış, isimlik açılmıştır. Ayrıca tören alanında katılımcı ve misafirlerin yerlerini rahatça bulabilmeleri için mihmandar personel görevlendirilmiştir.
Tören alanında şeref tribünün en ön sırasına 19 protokol üyesi, 2 de şehit ailesi ile gazi ve ailesine olmak üzere 21 sandalye yerleştirilmiştir.
İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’ya da tören alanında ön sırada yer ayrılmış ve isimlik açılmıştır. Ancak Özsaçmacı’nın hemen yanında oturması planlanan şehit ailesi, çocuğunu Özsaçmacı’ya ait yere oturtmuş ve bu yüzden isimliğin önü kapanmıştır.
Tören alanına gelen Özsaçmacı ismini göremeyince tepki göstermiştir. Görevli personelimiz tarafından kendisine şeref tribününde en ön sırada yer ayrıldığı ve isimlik açıldığı, yerinin gösterilmek üzere yardımcı olunmak istendiği ısrarla belirtildiği halde tören alanını terk etmiştir.
Ayrıca yapılan haberlerde yer alan, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız’a da yer ayrılmadığı, yapılan itiraz neticesinde yer ayrıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup, her iki misafirimiz Valiliğimizce düzenlenen tüm programlara katılmış ve kutlama töreninde de şeref tribününde kendilerine önceden ayrılan yerlere oturmuşlardır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”



“20 Maddelik Talepler Bakan Işıkhan’a Sunuldu”
İmparator 380 Bine Satıldı
Hemşehrimiz Dekan Oldu
Yargı Mensuplarından Belediye Başkanı Şerif Arslan’a Ziyaret
Zehir’den Çorum Emniyeti’ne Polis Haftası Ziyareti
