Son Güncelleme: 6 Nisan 2016 12:01 Çorum İŞ-KUR İl Müdürü Ali Şahan, İŞ-KUR’un işverenleri ziyaret ederek, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceğini söyledi.
Araştırma kapsamında 527 işyeri ziyaret edileceğini belirten Şahan, “Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 8 Nisan- 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecektir” dedi.
Çorum’un tamamında gerçekleştirilecek bu araştırma ile Çorum ilinin işgücü piyasasının fotoğrafı çekileceğini ifade eden Şahan, “Bu araştırma; İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlanacaktır. Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler Kuruma kazandırılmaya çalışılacaktır” ifadelerini kullandı.
“Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler Yıllık Eğitim Planı hazırlanırken kullanılacaktır” diyen Şahan, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Yapılacak bu araştırma 2016 yılı Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayacaktır.
ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAKTIR.
Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar işgücü Piyasasına hâkim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilecektir.
Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9 çalışanı olan 60 işyerinde, 10-19 çalışanı olan 26 işyerinde ve 20 ve üzeri çalışanı olan 441 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel olarak istatistiksel tahminler üretilecektir.
ÇORUM İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAKTIR.
Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Çorum işgücü piyasası talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır.
Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.



“20 Maddelik Talepler Bakan Işıkhan’a Sunuldu”
İmparator 380 Bine Satıldı
Hemşehrimiz Dekan Oldu
Yargı Mensuplarından Belediye Başkanı Şerif Arslan’a Ziyaret
Zehir’den Çorum Emniyeti’ne Polis Haftası Ziyareti
