Çorum’un Sungurlu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren ARCA Savunma 5 bin dönüm, Ahlatcı Holding ise 2 bin dönüm ek yer talep ettiler.
ARCA 5 BİN DÖNÜM İSTEDİ
Sungurlu Gazetesi’nin haberine göre; ARCA Savunma, OSB’de 1500 dönüm arazi üzerine kurulu tesislerinde fişekten kapsüle, C4 patlayıcıdan roket ve topçu mühimmatlarına kadar çok sayıda mühimmat üretiyor. Firma üretim kapasitesini ve çeşitliliğini artırmak için OSB yönetiminden ek olarak 5 bin dönüm daha yer talebinde bulundu. Bu arada ARCA Savunmanın Kırıkkale’den 1800 dönüm yer aldığı bilgisi paylaşıldı.
AHLATCI 2 BİN DÖNÜM İSTEDİ
Ahlatcı Holding, OSB’de 1600 dönüm arazi üzerine Gold Force Barut Fabrikası ile barutun hammaddeleri olan Nitroselüloz ve Nitrogliserin tesislerini kurdu. Ahlatcı Holding kapasitesini artırıp ürün çeşitliğini çoğaltmak için OSB yönetiminden 2 bin dönüm ek yer talebinde bulundu.
Sungurlulular savunma sanayiinde merkez konumunu koruyabilmek için OSB’nin bir an önce büyütülmesi ve altyapı eksiklerinin çok hızlı bir şekilde giderilmesi gerektiğini belirtiyorlar.



Zeynep Yarımca İlk 100 Girişimci Kadın Arasında
Global İstihdam’dan ‘’Kosova’’da İş Fırsatı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı
TKDK 2025 Yılında 105 Milyon Destek Sağladı
Hitit Üniversitesi’nde, 2026 KOSGEB Destekleri Vizyonu
