Son Güncelleme: 18 Ekim 2016 17:26 Çorum’un Sungurlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün eğitim yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Çorum, Mersin, Samsun, Ankara, Bursa, Yozgat, Denizli ve Kocaeli’nde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince 36 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Sungurlu ilçesinde FETÖ’ye ait okullarda yöneticilik ve öğretmenlik yapan 12 kişi gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki sorgularının ardından Sungurlu Adliyesine getirilen şüpheliler arasında geçtiğimiz günlerde Kuşadası’nda saklandığı evde polis ekipleri tarafından yakalanarak Çorum’ a getirilen ve FETÖ’nün Sungurlu’daki iki numarası olarak bilinen Abdullah S.’ nin de olduğu öğrenildi. İHA



Çorum’da Planlanandan Önce Tamamlandı
Bakan Bayraktar, Şehidimizi Çorum’da Son Yolculuğuna Uğurladı
Tam Buğday Ekmeği Kampanyası Çorum’da Başladı
HSK ve Yargıtay Üyelerinden Vali Çalgan’a Ziyaret
Akşemseddin Vergi Dairesi Hizmete Girdi
