Eğitim Sen Çorum Şube Kadın Sekreteri Evrim Gülez, son zamanlarda sıkça duyulan tecavüz olayları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Gülez, tecavüz olaylarının artmasının sebebinin bu taraz meydana gelen alaylara karşı gerekli ve hak ettiği cezaların verilmemesine ve bir yaptırımını olmamasına bağladı.
15 yaşındaki bir çocuğun tecavüze uğramasının utancı herkese ait olduğunu belirten Gülez, “Dün itibariyle medya kuruluşlarına yansıyan 15 yaşındaki E.S ’nin tecavüze uğraması ve sonrasında yaşananları dehşet içerisinde takip ediyoruz” dedi.
Bu gibi olayların failinin ya tutuklanmadığını ya da çok az bir süre tutuklu kaldıktan sonra salıverilip tutuksuz yargılandığını kaydeden Gülez, açıklamasına şöyle devam etti:
“Ceza sisteminin yetersiz ve caydırıcılıktan uzak olmasıdır işte bu adamlardaki cesaretin ve aymazlığın sebebi.18 yaş altındaki çocukların rızasıyla böyle bir olay olduğunu kabul eden ve sanıklara tahliyenin önünü açan yasal uygulamalara derhal son verilmelidir.
Olayı duyan okul idaresinin polisten önce aileye haber vermesi sadece beceriksizlik olarak değerlendirilemeyecek bir tutumdur. Ailenin böyle bir durumda şikayetçi olmak yerine çocuğa zarar verebileceği,çocuğun bu utancı taşıyamayarak hayatına son verebileceği gibi bir olasılığı da yaşanan daha önceki acı örneklerden yola çıkarak öngörmesi ve ona göre bir yol izlemesi gerekirdi.
Tacize,tecavüze uğrayan çocukların mağdur edilmemesi, bunu yapanların en ağır cezaları alması için mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu olayın da sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde açıklamada bulundu.
