Son Güncelleme: 16 Nisan 2016 16:49 Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş “Turizm Haftası” nedeniyle yapmış olduğu açıklamada Çorum’a gelen turist sayısını artırmak için il merkezi ve ilçelerin işbirliği yapması ve Çorum için bir eylem planı ortaya konulması gerektiğini söyledi.
Kastamonu ve Amasya’nın komşu iller olarak turist sayısında her yıl sistemli bir artış kaydettiklerini ve 500 bin rakamını yakaladıklarını belirten Karakaş, “Çorum’da ise gelen turist sayısı 130 binlerde olmakla birlikte her yıl sistemli bir düşüş yaşanmaktadır” dedi.
Karakaş,açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Gezginlere sadece Hattuşa’yı sunmanın Çorum turizmine hiçbir katkısı olmayacaktır. Ancak kasaba tanıtım kültürlerinde yer alan fuarlarda yöresel ürün dağıtarak turizmden sonuç alınmaz. Çorum coğrafyasında İskilip’i görmeye gelenler Osmancık’ı görmez. Osmancık’ı görmeye gelenler Hattuşa’ya gitmez. Kargı yaylasında bir gün geçirenler Kerebi Gazi’yi bilmez. Koyunbaba’yı ziyaret edenler Çorum’un konaklarını tanımaz. Ne zaman ki bütün bunları bir araya getirir bir plan ve program dahilinde hareket eder, projeler üretilir ve işbirliği yapılırsa işte o zaman sonuç almak mümkündür. Destinasyonsuz turizm hareketleri patinaj yapmaya mahkumdur. Yüzlerce kaynak zenginliğine rağmen sonuçta istatistiklerin yönü hep aşağıya bakar. İşbirliği yapılmadan Kapadokya’ya benzer zengin bir destinasyon ortaya konulmadan, turizmde sağlıklı sonuç alınamaz” dedi.



Yeniden Refah Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı Açıldı
Çorum’da Uyuşturucu Sevkiyatına Büyük Darbe
Otomobil Tarlaya Devrildi: 1 Yaralı
Osmancık BİLSEM’ den TÜBİTAK Başarısı
Kaya, Sarıalan Köyü’nde ki Tapu Sorununu Çözdü
