Son Güncelleme: 21 Şubat 2017 10:11 Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde,”Referandumda “evet” tercihiyle kamu görevlilerinin ve milletimizin huzuruna çıkacağız.
Ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve dünya mağdurları adına her zaman sorumluluk aldık, referandum sürecinde de aynı duyguyla hareket edeceğiz.”
15 Temmuz darbesine karşı verilen destansı mücadelenin referandum sürecinde de gerçekleşeceğini söyleyen Lafcı,“15 Temmuz’da darbeye karşı çıktık. Canımızı ortaya koyduk. Darbenin hedefindeki ülkemizi ve irademizi sahiplendik, kime hizmet ettiği belli olmayan teröristlerin bunu gasp etmesine izin vermedik. 15 Temmuz’da sahip çıktığımız ve teslim etmediğimiz irademizin kalıcı olması için, birilerinin tekrar darbeyi akıllarının ucundan dahi geçirememesi için referandumda milletimizle birlikte ‘evet’ diyeceğiz, ‘evet’ için çalışacağız.”
Anayasa değişikliği paketi incelendiğinde karşı çıkılacak bir madde olmadığının görüleceğini söyleyen Lafcı,“Bizim ‘evet’ demek için çok sebebimiz var, ancak ‘hayır’cılar kişisel hırs ve menfaatlerinin peşindeler. Ülkemizin hayrına olacak değişikliğe, kendi çıkarları için ‘hayır’ diyorlar. Ancak milletimiz her zaman olduğu gibi arifliğini gösterecek, kendisine yakışanı yapacaktır. Milleti karşısına alan hiçbir zaman abad olmamıştır, olmayacaktır. Umudunu terör örgütlerinin propagandalarına bağlayanlar bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduk. Bunun sebebi ise, milletle aynı pencereden bakmamız ve aynı şeyi görmemizdir.”
Milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız’ diyen Lafcı,“Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine ‘evet’ diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine ‘evet’ diyeceğiz”
Referandum paketinde yer alan maddelerin hiçbirine itirazlarının olmadığını, ancak pakatte olmasını istedikleri hususların varlığına dikkat çeken Lafcı, “Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmüyoruz. Kamu görevlilerine yönelik; siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi.”
Ülke sorunlarına yönelik yapılan çözüm odaklı çalışmaların, sendikal anlamda da ilkeri olduğunu söyleyen Lafcı, “Özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, genelde ise bütün kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü, hak ve menfaatlerinin elde edilmesi konusunda çözüm odaklı çalışıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine, tespit ediyor, çözüm önerisini sunuyor, hayata geçmesi için çalışıyoruz. Konuşmak yerine, hizmet ediyoruz.”
Yıllardır kimsenin dile getiremediği sorunların çözümüne yönelik adımların atılmasını sağladıklarını söyleyen Lafcı,”Yıpranma payı bunlardan biridir. Yıpranma payının önce sözünü alıp, sonra Toplu Sözleşme Mutabakat Metni’ne aldırdık. Bütün sağlık çalışanları yıpranma payını elde edene kadara mücadelemiz sürecektir. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek kalıcı ve caydırıcı düzenlemeler yapılması konularının da takipçisiyiz. Bütün sözleşmelilerin kadroya alınması öncelikli taleplerimiz arasındadır. İş yükünün azaltılması için yeni istihdamlar yapılması talebimizi her platformda dile getirmekteyiz. Bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceğiz.”



Çorum’da Genç Üreticiden Rekor Satış
Çorumlu Başsavcı 6 Yıllık Sır Perdesini Çözüme Kavuşturuyor
Türkiye Kamu-Sen’den Eğitimde Şiddete Sert Tepki!
Duran Bıyık’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor
Kırkdilim Tüneli Ulaşıma Açıldı
