SON DAKİKA
Eğitim

Öğrencilerin Projeleri Göz Kamaştırdı

Kargı Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, öğretmenlerle  yaptıkları iş birliği ile hazırladıkları birbirinden güzel ve göz alıcı çok sayıda projeye imza attılar.

Öğrencilerin Projeleri Göz Kamaştırdı

Kargı Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, öğretmenlerle  yaptıkları iş birliği ile hazırladıkları birbirinden güzel ve göz alıcı çok sayıda projeye imza attılar.

Matematik öğretmeni Vedat Gümüş koordinatörlüğünde büyük uğraşlar sonucu hazırlanan bilim fuarı, davetlilerin de oldukça ilgisini çekti.

Sergilenen projelerde öğrenciler, sıvı basıncıyla hareket eden kumandalı kepçe ile büyük beğeni topladılar, ayakla çalınan piyano ile kulakların pasını sildiler, trafik ışıklarının bulunduğu yollara döşedikleri manyetik sistemle trafik canavarlarını durdururken eski dönemlerde kullanılan eşya ve araç-gereçlerin sunumuyla zamanda yolculuk yaptırdılar.

Charlie Chaplin’in pandomimini seslendirerek yaratıcılıkları zorlarken gazeteden yapılan biblolarla geri dönüşümün inanılmaz büyüsünü gözler önüne serdiler.

Pascal üçgeniyle kuramlar somutlaşırken maketler üzerinde  ibadethanelerin değişimini anlattılar. İngilizce kelimelerle hazırlanan  oyunla ise davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattılar.

Güzel ve etkin çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Yunus Emre Ortaokulu’nun Müdürü A. Hamdi Özata’nın emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürü ile güzel bir güne daha veda etti.

Yorumlar

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Güvenlik sorusu