Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelere destek vermeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yürütülen “Yerel Yönetimlerin, Derneklerin, Vakıfların ve Belediyelerin Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik” kapsamında, uygun görülen projelere maddi katkı sağlandı.
BELEDİYELERE 625 BİN TL DESTEK
2025 yılı içerisinde Çorum’da; Boğazkale, İskilip, Bayat, Ortaköy, Uğurludağ ve Laçin belediye başkanlıklarının hazırladığı projelere toplam 625 bin TL ödenek aktarıldı.
DERNEK PROJELERİNE 280 BİN TL
İlçe merkezleri ve köylerde faaliyet gösteren derneklerin hazırladığı ve uygun bulunan projelere ise toplam 280 bin TL destek verildi.
TOPLAM DESTEK 905 BİN TL’YE ULAŞTI
Böylece 2025 yılı içerisinde Çorum genelinde belediye ve dernek projelerine sağlanan toplam destek miktarı 905 bin TL oldu.
2026 BAŞVURULARI İÇİN UYARI
Çorum merkez, ilçe ve köylerinde faaliyet gösteren dernekler ile tüm belediyelerin, 2026 yılına ait proje başvurularını en az 2 ay önceden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yapmaları gerektiği bildirildi.
Projelerle ilgili detaylı bilgi ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Servisi’nden alınabilecek.



Emeğin Ve Üretimin Gününde Sahada Anlamlı Ziyaret
Kemallı, Kavşut ve Hacıosman’da Üreticiler Bilgilendirildi
Kargı’da Kaçak Avcılık Operasyonu
Değirmendere Köyünde Kadın Üreticilere Eğitim Verildi
Engelsiz Tarım İçin Serada Malçlı Sebze Dikimi Yapıldı
